Köpeklerde insanlarda olduğu gibi büyük bir ameliyattan çıktığından her zamankinden özel bir sevgi ve bakıma ihtiyaçları vardır. Kısırlaştırılmış köpekler ne zaman yıkanır bildiğimizde ameliyat sonrasında köpeğimizin temizliği ve bakımına ne zaman başlayacağımızdan emin olabiliriz ve kafamızdaki soru işaretlerini gidermiş oluruz.
Kısırlaştırılmış Köpekler Ne zaman Yıkanır?
Doğum yapmak her canlının neslini sürdürebilmesi için gerekli olsa da, evcil hayvanlarımızı kısırlaştırmamız doğum sırasında oluşabilecek riskli durumları ortadan kaldırdığından, çoğu köpek sahibinin tercih ettiği bir yöntemdir. Kısırlaştırma ameliyatı tamamlandıktan sonra köpeğinizi yıkamak isteyebilirsiniz. Bunu yapmadan önce detaylı bir araştırma yapıp kısırlaştırılmış köpekler ne zaman yıkanır öğrenmeniz sizler için çok faydalı olacaktır.
Kısırlaştırma ameliyatın bittikten sonra köpek dostunuzun yaralarının iyileştiğinden emin olduğunuzda yıkayabilirsiniz. Dikişlerinin olduğu yer herhangi bir şekilde ıslanmamalıdır. Bu nedenle köpeğinizin yaralı yerini yalamaması için kafalarının etrafına yakalık takılır.
Kısırlaştırma ameliyatı sonrasında köpeğiniz çok yorgun ve bitkin düşecektir. Birkaç gün boyunca yemek yemekte zorlanıp su içmeyi reddedebilir. Endişelenmeniz gereken bir durum yoktur. İlk 2 hafta boyunca fazla hareket etmesini engelleyip, ona sıcak bir yatak hazırlayıp istirahat etmesini sağlamalısınız. Veterinerinizin tavsiye ettiği ve yapmanızı söylediği bakımı mutlaka yapmanız köpeğinizin en kısa sürede iyileşmesine yardımcı olacaktır.
Ameliyat Olmuş Köpek Ne Kadar Yıkanmamalı?
Köpeğiniz ameliyat olduktan sonra ona bol miktarda sevgi ve ilgi göstermeniz gerekir. İyileşme süresinde çok hassas bir dönemde olacağından kendisini yalnız hissederse strese, depresyona girebilir. Kısırlaştırılmış köpekler ne zaman yıkanırın cevabı en az 10 gün olarak bilinmektedir. 10 günden önce yaralı olan bölgenin ıslanmaması gerekir.
Dikişlerin olduğu bölgeyi sürekli kontrol etmeyi unutmamalısınız. İlk günlerde normaldir ancak sonrasında şişlik, kızarıklık, akıntı, kanama gibi bir durum olursa size en yakın olan veterinere gitmeyi ihmal etmemelisiniz. Aynı zamanda köpeğinize vermeniz gereken ilaçları, nasıl beslemeniz gibi detayları köpeğinizin cinsine, kilosuna ve durumuna göre ayarlayıp en uygununu vereceğinden profesyonel bir yardım almaktan çekinmeyin.